Johann Wuestenberg (1949)
Wauwerdries 2
B 3210 Lubbeek (België)
Telefoon 32 16 633 787
Fax 32 16 640276
E-mail johann@wuestenberg-diesfeldt.be

"Ik vind het belangrijk om het potentieel dat aanwezig is in individuen, teams en organisaties ‘wakker’ te maken en te helpen vormgeven."Johann Wuestenberg is partner en bestuurslid van de Associatie voor OrganisatieOntwikkeling. Hij studeerde sociologie en rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven en volgde de postacademische studie 'Groep en Organisatie' aan het Limburgs Universitair Centrum in België. Sinds 1975 werkt hij als zelfstandig organisatieadviseur en coach in België, Nederland en Israel. Johann was een van de oprichters van de Associatie voor Organisatie Ontwikkeling.
Hij heeft een ruime internationale ervaring in het opleiden van managers en adviseurs met verschillende disciplines. Zijn werk bracht hem naar de VS, het Verre Oosten, Spanje, Rusland, Polen en Israel. Hij werkt hoofdzakelijk in de procesindustrie, het bankwezen en voor adviesbureaus. Ook coacht hij regelmatig directeuren en adviseurs in de publieke sector en de overheidsadministratie. Hij begeleidt, ook internationaal, complexe veranderingen zoals fusies en cultuurprojecten. Hij coacht individuele managers en werkt met teams aan het vergroten van hun effectiviteit. Hij doet dit op een zeer persoonlijke wijze.
Johann werkt in het Engels, Frans en Nederlands en eventueel met behulp van een tolk.
Hij is ‘liaison’ voor België en Frankrijk van de IODA (International Organisation Development Association), de internationale beroepsvereniging voor organisatieadviseurs. Hij is een van de oprichters van deze organisatie. Hij is docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de postgraduate opleiding “Change Management.
In de loop van zijn leven beoefende Johann diverse sporten: atletiek, aikido, skydiving en duiken. Nu speelt hij bass in een rockband en danst hij tango samen met zijn vrouw en collega Joske Diesfeldt.