Top Management Consult 

 

Intensieve workshop met het Russisch adviesbureau TMC in Riga

Joske Diesfeldt en Johann Wuestenberg begeleidden een intensieve workshop met het Russisch adviesbureau TMC (TOP Management Consult) in de Letlandse hoofdstad Riga.
Top Management Consult werkt al 16 jaar in management consulting. Wij beschouwen TMC als redelijk uniek in de Russische markt van consulting services. Zij zijn innovatief bezig en maken zich samen met hun klant verantwoordelijk voor het eindresultaat en de uitvoering in de praktijk van de aanbevelingen in de organisatie van de klant. TMC werkt voor grote en middelgrote bedrijven uit diverse sectoren.

De CEO van het bureau, Zosia Gerchikova, doet regelmatig een beroep op ons als adviseurs voor hun interne organisatie, executive coaching, opleiding en begeleiding van de adviseurs. Zosia heeft TMC opnieuw opgericht en een nieuwe werkwijze geïnitieerd met nieuwe collega’s en medewerkers.

Deze keer was de vraag om een opleiding te bieden rond de thema’s ‘Groepsdynamica’, ‘Omgaan met lastige klanten’ en ‘Gecompliceerde situaties met topmanagers’. De behoefte lag bij onderwerpen als hoe een groep in beweging krijgen, problemen eerder in een groep detecteren, de emotionele staat van de groep veranderen, agressie in een groep managen, conflicten, hoe om te gaan met negatieve emoties, passieve groepsleden, hoe een trusted consultant en partner te worden voor topmanagers, hoe topmanagers aanspreken op hun verantwoordelijkheid en complexe onderhandelingen voeren.

Werken aan deze thema’s vormde tevens de leidraad voor het  creëren van een stevig team. Van elkaars werkwijze op de hoogte zijn, elkaar kunnen steunen en het uitwisselen van ideeën is niet evident. De adviseurs zien elkaar vaak langere tijd niet omdat ze in het uitgestrekte Rusland op verschillende locaties met hun klanten werken.

Het werd een boeiende, inspirerende workshop die geleid heeft tot een verdieping van de samenwerking. De adviseurs gingen door de input en uitwisseling van de verschillende aanpakken beter uitgerust weer het werkveld in. Naast de workshop hebben Joske en Johann ook enkele partners gecoacht.
Zie foto’s…